Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gemarineerde kabeljauw

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

350 mg kalium
vis
20 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 2 1 citroen, uitgeperst
  • 2 paar takjes verse koriander
  • 2 paar takjes verse platte peterselie
  • 2 eetlepelpaprikapoeder
  • 2 eetlepelgemalen komijn (djinten)
  • 2 mespunt sambal oelek
  • 2 teentjeknoflook, geperst
  • 4 eetlepelsolijfolie, extra vierge
  • 800 gramkabeljauw
  • 8 eetlepelsbloem
  • 2 zonnebloemolie om in te bakken

Werkwijze

1

Meng het citroensap met 5 eetlepels water.

2

Snijd de koriander en de peterselie fijn.

3

Voeg ze toe aan het citroensapmengsel.

4

Meng de paprikapoeder, komijn, sambal, knoflook en de olijfolie er door. Goed doorroeren.

5

Dep de kabeljauw droog, verdelen in 4 gelijke stukken.

6

Leg de vis in een ondiepe schaal en verdeel de marinade erover.

7

Laat 30 minuten staan bij kamertemperatuur.

8

Strooi de bloem op een bord en wentel de stukken vis erdoor.

9

Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en bak de vis op een matig vuur in 4-6 minuten gaar. Keer de vis halverwege.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!