Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kabeljauw met kaas-ui korst

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

550 mg kalium
geraspte kaas
15 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 8 moten kabeljauw (a 150 gram per stuk)
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 peper, vers gemalen
  • 4 eetlepels olijfolies
  • 2 2 uien, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngesnedens
  • 4 theelepels Provençaalse kruidens
  • 50 gram boters
  • 100 gram broodkruims
  • 60 gram kaas met minder zout, geraspts

Werkwijze

1

Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met peper

2

Vet een ovenschaal in met de helft van de olie en leg de moten erin.

3

Verhit de overige olie en bak de ui en knoflook zacht in ongeveer 5 minuten

4

Voeg de kruiden toe en roer goed door.

5

Verdeel het uienmengsel over de vis.

6

Smet de boter en roer het broodkruim erdoor. Roer van het vuur de kaas erdoor en verdeel het mengsel over de vis.

7

Bak de vis in het midden van een op 190 graden Celsius voorverwarmde oven gaar.

8

Garneer de vis met plakjes citroen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!