Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kabeljauw met kaas-ui korst

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.62 g zout (248 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

550 mg kalium,370 mg fosfaat
geraspte kaas
15 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 4 motenkabeljauw (a 150 gram per stuk)
  • 1 eetlepelcitroensap
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 2uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjesknoflook, fijngesneden
  • 2 theelepelsProvençaalse kruiden
  • 25 gramboter
  • 50 grambroodkruim
  • 30 gramkaas met minder zout, geraspt
  • +peper, vers gemalen

Werkwijze

1

Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met peper

2

Vet een ovenschaal in met de helft van de olie en leg de moten erin.

3

Verhit de overige olie en bak de ui en knoflook zacht in ongeveer 5 minuten

4

Voeg de kruiden toe en roer goed door.

5

Verdeel het uienmengsel over de vis.

6

Smet de boter en roer het broodkruim erdoor. Roer van het vuur de kaas erdoor en verdeel het mengsel over de vis.

7

Bak de vis in het midden van een op 190 graden Celsius voorverwarmde oven gaar.

8

Garneer de vis met plakjes citroen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!