Bak de konijnenbouten bruin in de olie in een braadpan en voeg daarna alle ingrediënten toe.
Konijnenbouten volgens Italiaans recept
Pak eens uit met dit zoutarme recept voor coscia di coniglio, oftewel Italiaanse konijnenbout. Heerlijk met rode kool en je favoriete pasta.
Voedingswaarden (per portie)
42 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
700 mg kalium,360 mg fosfaat

100 MIN
14 ingrediënten
4 personen
- 8 konijnboutenmet bot
- 3 eetlepelsolijfolie
- 500 mlbouillon zonder zout
- 500 mlrode wijn
- 4 eetlepelswijnazijn
- 2paprika’s
- 1citroen
- 2 takjessalie
- 2 takjesrozemarijn
- 2laurierblaadjes
- 4 gehakteknoflooktenen
- 5kruidnagels
- 1 eetlepelgeplette jeneverbes
- +vers gemalen peper
Werkwijze
1
2
Breng aan de kook, leg de deksel op de braadpan en stoof de bouten in 90 minuten zachtjes gaar.
3
Neem de bouten uit de pan en kook de saus zo nodig nog wat in.
4
Haal de gare stukken paprika uit de pan en leg ze apart.
5
Leg de bouten terug in de saus en verwarm ze weer opnieuw.
6
Zeef de saus, leg de konijnenbouten op een bord en garneer met de paprika.
7
Lekker met rode kool en pasta.