Snijd de courgette in blokjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook.
Frittata met courgette en paprika
Heb je weinig tijd? Dan is een frittata altijd een goed idee. Dit Italiaanse gerecht kun je ook heel gemakkelijk zoutarm maken. Hoe? Kies voor kruiden!
Voedingswaarden (per portie)
6 g eiwitNierinformatie (per portie)
150 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 2 courgette
- 2 rode paprika
- 2 kleine ui
- 2 knoflooktenen
- 2 el olijfolie
- 2 (versgemalen) peper
- 4 el peterselie, fijngehakts
- 2 eieren
- 4 dl melks
- 4 el vloeibaar bak- en braadvets
Werkwijze
Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui, knoflook en paprika zachtjes 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak de groenten nog 5 minuten. Breng op smaak met (versgemalen) peper en roer de peterselie erdoor. Doe het groentemengsel in een kom en laat het iets afkoelen.
Klop in een grote kom de eieren los met de melk en meng het groentemengsel erdoor.
Verhit het bak- en braadvet in dezelfde koekenpan en voeg het eimengsel toe. Bak de frittata met het deksel op de pan op laag vuur in 10 minuten gaar. Laat de frittata op een schaal glijden en snijd hem in 10 vierkantjes of ruitjes.