Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Curry met kip en aubergine

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit,0.36 g zout (144 mg natrium),66 g koolhydraten,14 g vet,7 g verzadigde vetten

Nierinformatie (per portie)

1110 mg kalium,485 mg fosfaat
Aubergine - curry - groenten
25 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 300 gram(zilvervlies)rijst
  • 1ui
  • 2aubergines
  • 300 gramkipfilet
  • 2 teentjesknoflook
  • 400 gramtomatenblokjes
  • 150 mlkokosmelk
  • 2 tlpaprikapoeder
  • 2 tlgaram masala kruiden
  • +½ Spaanse peper
  • +Scheutje olijfolie

Werkwijze

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snipper de ui en snijd de aubergine in blokjes van 1-2 centimeter.

3

Snijd ook de peper fijn en de kipfilet in blokjes.

4

Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui.

5

Bak de peper mee en pers de knoflook uit boven de pan.

6

Doe de kip erbij en bak vervolgens rondom bruin.

7

Voeg de aubergine en de kruiden toe en bak dit ongeveer 5-8 minuten mee.

8

Doe daarna de tomatenblokjes en de kokosmelk erbij en laat dit 10-15 minuten zachtjes pruttelen. 

9

Serveer de curry met de rijst.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!