Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Boboti

Bobotie, het nationale gerecht van Zuid-Afrika, is waarschijnlijk ontstaan door de invloed van de Nederlandse kolonisten. Uit onder meer Maleisië haalden ze specerijen en bereidingswijzen voor kerries (curry’s), die met toevoeging van lokale ingrediënten een heel nieuw gerecht opleverden. De combinatie van vlees met specerijen en (gedroogde) vruchten is heel speciaal. Het gerecht is over de hele wereld bekend geworden.

Voedingswaarden (per portie)

35 g eiwit,0.7 g zout (280 mg natrium),36 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1090 mg kalium,460 mg fosfaat
Boboti
15 MIN

9 ingrediënten

4 personen

  • 500 gramrundergehakt
  • 1appel, in kleine blokjes
  • 10 gedroogdeabrikozen, in stukjes
  • 40 gramgeschaafde amandelen
  • 40 gramrozijnen
  • 1 eetlepelbobotie-kruidenmix
  • 2 sneetjeswitbrood, zonder korst
  • 190 mlmelk
  • 3eieren

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Kneed het gehakt met de appel, abrikozen, amandelen, rozijnen en kruidenmix.

2

Week de sneetjes brood in 40 ml melk, knijp ze uit en kneed ze door het gehakt. Druk het gehakt in een ovenschaal en strijk de bovenkant zo glad mogelijk.

3

Klop de eieren met de resterende 150 ml melk los en schenk dit over het gehakt. Bak de bobotie 30 minuten in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is en het ei gestold.

  • Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!