Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Milde currypasta

Met dit recept voor een zoutarme currypasta heb je in een handomdraai een heerlijke basis voor curry. Kies een mooie potje en gebruik het later nog eens.

curry
10 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 3 cmgemberwortel, geschild
  • 2 teentjesknoflook, gepeld
  • 1 elkorianderpoeder (ketoembar)
  • 1 elkomijnpoeder (djinten)
  • 0.5 elmosterdpoeder
  • 1 tlcayennepeper
  • 1 elazijn
  • 3à el arachide- of zonnebloemolie

Werkwijze

1

Doe alle ingrediënten, behalve de azijn en olie, in een keukenmachine en pureer deze. Of gebruik een vijzel (meer werk, maar de smaken komen beter tot hun recht). Voeg al roerend de azijn en olie langzaam toe en meng goed door.

2

Het recept levert ca 100 ml currypasta op. De currypasta is 1-2 weken houdbaar als je deze bewaart in een schoon glazen potje in de koelkast.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!