Snij de visfilet in reepjes.
Citroenvis met courgette
Dit recept voor witvis met citroen en courgette is fris, kleurrijk en bovendien zoutarm. Perfect voor een warme avond onder de parasol.
Voedingswaarden (per portie)
23 g eiwitNierinformatie (per portie)
800 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 400 g zeewolf (of andere stevige witvis)
- 2 versgemalen peper
- 4 eetlepels bloems
- 2 geraspte schil van een halve citroen
- 4 eetlepels olijfolies
- 2 kleine ui, in ringen gesneden
- 2 rode paprika in reepjes
- 2 courgette in plakjes
- 2 bieslook
- 2 eetlepel citroensap
Werkwijze
Leg de reepjes in een schaal en bestrooi ze met versgemalen peper, 2 eetlepels bloem en de geraspte citroenschil.
Meng alles goed door elkaar.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de ui en de paprika gedurende enkele minuten.
Voeg de visreepjes toe en bak de vis mee; schep het geheel voorzichtig om.
Schep het vis-groentemengsel uit de pan en hou het warm.
Bak in dezelfde pan de schijfjes courgette gedurende 5 minuten.
Schep op 2 verwarmde borden eerst de courgetteschijfjes en leg daar het vis-groentemengsel op.
Bestrooi het geheel met gehakte bieslook en besprenkel het met citroensap.