Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Citroenvis met courgette

Dit recept voor witvis met citroen en courgette is fris, kleurrijk en bovendien zoutarm. Perfect voor een warme avond onder de parasol.

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

800 mg kalium
Zoutarme witvis met citroen en courgette
30 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 400 g zeewolf (of andere stevige witvis)
  • 2 versgemalen peper
  • 4 eetlepels bloems
  • 2 geraspte schil van een halve citroen
  • 4 eetlepels olijfolies
  • 2 kleine ui, in ringen gesneden
  • 2 rode paprika in reepjes
  • 2 courgette in plakjes
  • 2 bieslook
  • 2 eetlepel citroensap

Werkwijze

1

Snij de visfilet in reepjes.

2

Leg de reepjes in een schaal en bestrooi ze met versgemalen peper, 2 eetlepels bloem en de geraspte citroenschil.

3

Meng alles goed door elkaar.

4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de ui en de paprika gedurende enkele minuten.

5

Voeg de visreepjes toe en bak de vis mee; schep het geheel voorzichtig om.

6

Schep het vis-groentemengsel uit de pan en hou het warm.

7

Bak in dezelfde pan de schijfjes courgette gedurende 5 minuten.

8

Schep op 2 verwarmde borden eerst de courgetteschijfjes en leg daar het vis-groentemengsel op.

9

Bestrooi het geheel met gehakte bieslook en besprenkel het met citroensap.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!