Geef voor een toekomst waarin we nierziekten kunnen genezen

Help mee. Word donateur.
Anders
Annuleren

Jonge Helden

Je ziet het niet meteen, maar kinderen met een nierziekte hebben het zwaar. Want opgroeien met een nierziekte eist ongelooflijk veel van kinderen. Daarom starten wij een campagne.

Orgaandonatie: maak de keuze die bij je past

Op 1 juli is de Donorwet ingegaan. Misschien wil je orgaandonor zijn als je komt te overlijden. Misschien ook niet. Doe de donorkeuzetest en maak een bewuste keuze.

Zorg goed voor jezelf en je naasten

Het coronavirus zorgt voor een onzekere tijd. Er leven veel zorgen en vragen. Actuele informatie vind je in het dossier Coronavirus en chronische nierschade op nieren.nl. Wij blijven bereikbaar.

Een nierziekte zet je leven stil.

Werken je nieren niet, dan ga je dood. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. Wij zetten alles op alles zodat mensen met een nierziekte in leven blijven - en ook écht kunnen blijven leven.

Blijf leven, voorkom nierschade

Als je nierschade tijdig ontdekt, is veel ellende te voorkomen - maar dat gebeurt te weinig. 680.000 mensen hebben chronische nierschade zonder dat te weten.

Illustratie voorkom nierschade

Innoveren voor vrijheid

Leven in plaats van óverleven. Dat wil de Nierstichting voor Fabian en duizenden anderen die afhankelijk zijn van dialyse. Daarom ontwikkelen we de draagbare kunstnier. Die geeft patiënten hun leven terug.

Nierziekten genezen

'Er is technologische vooruitgang geboekt, waar we drie jaar geleden nog niet van durfden dromen,' zegt prof.dr. Ton Rabelink, die werkt aan herstel van nierschade met lichaamseigen cellen.

Help mee