Sinaasappelmuffins

Bakrecept voor 10 sinaasappelmuffins. Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 1 (onbespoten) sinaasappel
  • 40 gram gepelde walnoten
  • 3 eetlepels olie
  • 1 dl halfvolle melk
  • 1 ei
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels suiker
  • 10 papieren cakevormpjes (caises) of een bakvorm voor scones
Muffins

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175° C.
  • Boen de sinaasappel goed schoon met warm water en snijd hem in stukken.
  • Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer in kleine stukjes.
  • Voeg de noten toe en hak ze mee klein.
  • Voeg de olie, de melk en het ei toe en meng dit er door.
  • Doe in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker.
  • Roer met een vork de sinaasappelmassa er door.
  • Verdeel het deeg over de 10 vormpjes.
  • Bak de muffins op de bakplaat midden in de hete oven in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.