Pruimenkoek

Bakrecept voor pruimenkoek voor 24 personen

Ingrediënten

  • 60 gram (4 eetlepels) vloeibare margarine
  • 300 gram volkoren tarwemeel
  • 150 ml halfvolle melk
  • 30 gram gist
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 30 gram ongezouten amandelen
  • 1 kg pruimen
  • citroensap
  • ½ eetlepel kaneel
Pruimenkoek

Bereiding

Bestrijk een bakblik voor de oven dun met wat margarine. Zeef de bloem in een kom. Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin de gist op. Kneed van de bloem, het gistmengsel, de margarine, 2 eetlepels suiker en het ei een deeg.
Rol het deeg uit en bekleed hiermee het bakblik. Hak de amandelen fijn en strooi ze over het deeg. Was de pruimen, halveer ze en neem de pit eruit. Schik de pruimen met de holle kant naar boven op het deeg. Laat het deeg op een warme plaats ca. 45 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 200 °C. Druppel wat citroensap over de pruimen. Bak de koek in 40-50 minuten gaar en lichtbruin. Meng de rest van de suiker met de kaneel en bestrooi de nog warme koek hiermee. Laat de koek afkoelen en snijd hem in ca. 20 stukken