Sinaasappelmuffins
Bakrecept voor 10 sinaasappelmuffins. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 1 (onbespoten) sinaasappel
- 40 gram gepelde walnoten
- 3 eetlepels olie
- 1 dl halfvolle melk
- 1 ei
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 3 eetlepels suiker
- 10 papieren cakevormpjes (caises) of een bakvorm voor scones
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Boen de sinaasappel goed schoon met warm water en snijd hem in stukken.
- Hak de sinaasappel in een keukenmachine of met een staafmixer in kleine stukjes.
- Voeg de noten toe en hak ze mee klein.
- Voeg de olie, de melk en het ei toe en meng dit er door.
- Doe in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker.
- Roer met een vork de sinaasappelmassa er door.
- Verdeel het deeg over de 10 vormpjes.
- Bak de muffins op de bakplaat midden in de hete oven in 20 minuten gaar. Laat ze afkoelen.