Kwarktaart met mango
Bakrecept voor 6 personen. Tijd: ruim 30 minuten. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 6 gelatinebladen
- 1 citroen
- 50 gram dadels zonder pit
- 50 gram geroosterde ongezouten amandelen
- 25 gram havermout
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 mango
- 400 gram magere kwark
Materialen
Bakpapier, staafmixer of keukenmachine en een lage springvorm (doorsnede 18 cm). Bij gebruik van een hoge springvorm vanaf 20 cm verdubbel je de ingrediënten.
Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in koud water.
- Was de citroen en rasp de schil eraf.
- Maal de dadels, amandelen, havermout, citroenrasp en citroensap in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Vet de springvorm in met de margarine.
- Bedek de bodem met bakpapier en maak een bodem van het dadel-amandelmengsel.
- Leg de gelatinebladen zonder ze uit te knijpen in een pan en verwarm zodat ze helemaal oplossen (niet laten koken).
- Schil de mango en snijd in stukken. Pureer ¾ van de mango met een keukenmachine of staafmixer.
- Meng de mangopuree en gelatine door de kwark.
- Giet het kwarkmengsel in de springvorm, laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
- Snijd de taart in 6 punten en decoreer met de rest van de mango.