De Nierstichting maakt gebruik van cookies. Dit doen we om onze site persoonlijker en gebruikersvriendelijker te maken, voor analyse doeleinden en om onze campagnes op bezoekers af te stemmen. Meer hierover in ons privacy statement. Door op ‘Cookies accepteren’ te klikken of door verder gebruik te maken van de website stem je in met de plaatsing van cookies. Je kunt de cookies ook weigeren, helaas kunnen we dan niet garanderen dat de website goed blijft werken.
Cookies accepteren
  • Home
  • Menu
  • Inhoud
  • Help mee
  • Doneer
Pers

Start landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse

12 maart 2019

Vandaag start de tweede, landelijke editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse. Op 12, 13 en 14 maart serveren bijna 120 restaurants door heel Nederland een speciaal tasting-menu, waarbij de focus ligt op pure smaken, verse ingrediënten en minder zout. Met dit smaakevenement wil de Nierstichting, in samenwerking met o.a. Koninklijke Horeca Nederland (KNH) en restaurateurs, een groot publiek aanspreken en laten proeven hoe smaakvol eten met minder zout is.

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: "De ongezouten waarheid is dat het merendeel van de Nederlanders te veel zout eet. Met de Nierstichting Restaurant Driedaagse willen wij mensen inspireren en laten proeven dat eten met minder zout juist bijzonder lekker is."

Topchefs
Topchefs en ambassadeurs van het event SVH Meesterkok Menno Post (Olivijn), SVH Meesterkok Wilco Berends (De Nederlanden), chef-kok Ferry van Houten (Het Bosch @ the Waterfront) en Marko Karelse (Villa la Ruche) onderstrepen dit. Menno Post: "Ik wil mijn gasten laten zien en proeven dat het ook anders kan."Wilco Berends sluit zich hierbij aan: "Door de Driedaagse word je als chef uitgedaagd om niet direct naar het zoutvaatje te grijpen, maar om naar alternatieven te zoeken."

Te zout
Nederlanders eten op jaarbasis gemiddeld een kilo te veel zout per persoon. En dat is erg slecht voor de nieren. Maar liefst 1.7 miljoen Nederlanders heeft nierschade, dit komt neer op circa 10% van onze bevolking. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade voorkomen.

Partners
Voor partner Koninklijke Horeca Nederland is de gezondheid van de gast een zeer belangrijk thema. Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Gezond eten is een trend waar we in de horeca op inspelen. Ook omdat we gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. We werken dan ook graag samen met de Nierstichting om van de Restaurant Driedaagse een succes te maken. Want het is belangrijk om minder zout te eten; ook als je uit eten gaat.” Daarnaast omarmen ook partners Resengo, Vitam, Koppert Cress en Scelta Mushrooms het evenement.

Online reserveren
Reserveren voor een lunch of diner vanaf 3 gangen bij deelnemende restaurants kan via www.restaurantdriedaagse.nl 

Eerste editie 
Tijdens de succesvolle eerste editie (maart 2018) ontvingen 100 restaurants ruim 3500 gasten. Door het grote draagvlak bij zowel publiek als restaurants is de Nierstichting Restaurant Driedaagse dit jaar landelijk verder uitgebreid.

De Nierstichting Restaurant Driedaagse is onderdeel van de landelijke zoutpreventie campagne die in april van start gaat.

 

Delen
  • Twitter
  • Facebook
  • E-mail
  • Printen

Download persbericht

  • Download persbericht
  • Download logo
  • Download foto
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Contact
Bel 035 697 80 00
Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur
Mail naar info@nierstichting.nl
Volg ons
  • Nierstichting op Facebook
  • Nierstichting op Twitter
  • Nierstichting op YouTube
  • Nierstichting op LinkedIn
  • Nierstichting op Instagram
FAQ Privacy statement Disclaimer
Sluiten
  • Home
  • Over nieren
  • Nierschade voorkomen
  • Minder zout
  • Leven met een nierziekte
  • Nierdonatie
  • Wat wij doen
  • Help mee
  • Over de Nierstichting
  • Voor professionals
  • Nieuws
  • Pers
  • Agenda
  • Voorlichtingsmaterialen
  • Contact
  • Nierstichting op Facebook
  • Nierstichting op Twitter
  • Nierstichting op YouTube
  • Nierstichting op LinkedIn
  • Nierstichting op Instagram