RTL Boulevard komt in actie voor de Jonge Helden van de Nierstichting

RTL Boulevard besteedt aankomend weekend (17, 18 en 19 juni) aandacht aan kinderen met een nierziekte. Deze kinderen voeren iedere dag een ongeziene strijd waarbij er ongelofelijk veel van ze gevraagd wordt. In het actieweekend worden ze verrast door hun grote held. Het helpt ze even deze slopende ziekte te vergeten door een Meet & Greet met de persoon waar ze fan van zijn. In aangrijpende reportages is te zien hoe ze deze dag hebben beleefd, maar ook hoe zwaar het is om op te groeien met een nierziekte.

Jamai Loman (35) weet als geen ander hoe het is om te leven met een nieraandoening. In 2018 stond zijn leven van de ene op de andere dag op zijn kop toen hij te horen kreeg dat hij acuut nierfalen had. "Dan ben je ineens geen jong, gezond persoon meer, maar ziek en afhankelijk”. Ondertussen heeft Jamai al een paar jaar een donornier en het gaat goed met hem. "Er moet nog veel meer onderzoek gedaan worden naar nierziekten, om kinderen met een nierziekte een betere toekomst te bieden."
Het is belangrijk dat mensen zich bewuster worden van hoe zwaar het is om op te groeien met een nierziekte. Er is nog veel onderzoek nodig om de kwaliteit van leven van kinderen met een nierziekte te verbeteren en ze uiteindelijk ook te kunnen genezen.

De Jonge Helden steunen? Sms ‘HELD’ naar 7171 of doneer via nierstichting.nl.