Zet tijdens de Nierdaagse stappen voor genezing van nierziekten

Na het succes van de eerste twee edities organiseert de Nierstichting voor de derde keer de Nierdaagse. Deelnemers wandelen in de maand juni hun eigen wandeluitdaging: met wie, hoe vaak, wanneer en welke afstand bepalen wandelaars zelf. Op 26 juni is er een gezamenlijke wandeling op Landgoed Schovenhorst in Putten. Door mee te doen en sponsorgeld op te halen komt genezing van nierziekten steeds dichterbij.

Met de Nierdaagse maken deelnemers stappen voor nierpatiënten. Alleen, met een wandelmaatje, team of collega’s. Vanuit huis of een andere plek. Ter inspiratie biedt de Nierdaagse ruim 550 wandelroutes in de buurt van iedere wandelaar en ontvangen wandelaars tips. Elke stap telt, of je als deelnemer nu 5 of 50 kilometer loopt. Hoe meer stappen iedereen maakt en hoe meer geld er wordt ingezameld, hoe groter de impact om nierziekten te genezen.  

Nierziekte is volhouden

Ilona (35) uit Bodegraven gaat samen met een team de wandeluitdaging aan voor haar man Johan (36). Johan zijn nieren gaan langzaam achteruit en hij is dringend op zoek naar een donornier. Ilona:” Vijf jaar geleden kwam Johan erachter dat zijn nieren niet goed meer werken. Inmiddels functioneren ze nog maar voor 15 %. Johan heeft steeds minder energie om met onze jonge kinderen van vier en één iets leuks te doen. Dialyseren is zijn grote schrikbeeld. Vorig jaar heb ik ook met de Nierdaagse meegedaan en bijna € 3.000 bij elkaar gelopen. Dit jaar hoop ik nog meer op te halen voor onderzoek om nierziekten te genezen. Én om aandacht te vragen voor deze pittige ziekte.”

Wandel ook mee        

Wandel ook mee met de Nierdaagse en maak stappen voor nierpatiënten. Deelname aan de Nierdaagse is gratis vanuit je eigen voordeur. Op zondag 26 juni kunnen wandelaars tijdens de gezamenlijke Nierdaagse wandeling Landgoed Schovenhorst bewonderen. Eventueel samen met een gids. Er is keuze uit drie wandelingen. Deelnemers kunnen de grootste bostoren van Nederland beklimmen en genieten van een kop koffie, thee of fris met wat lekkers op het landgoed. Kijk voor meer informatie op nierdaagse.nl.