25 mei: New kids on the block

Welk innovatief nefrologisch onderzoek is recent opgestart? En wat is de impact voor de klinische praktijk? En voor de nierpatiƫnt? Deze vragen worden maar zelden beantwoord tijdens de meeste nascholingen binnen de nefrologie.

Ten onrechte. Immers, het Nederlandse medisch-wetenschappelijk onderzoek binnen de nefrologie krijgt al jaren internationale erkenning en weet vele jonge enthousiaste onderzoekers te trekken. In de afgelopen jaren hebben verschillende veelbelovende onderzoekers prestigieuze persoonsgebonden beurzen weten binnen te halen. Deze onderzoekers zullen bepalend zijn voor de toekomst van de Nefrologie in Nederland.

Tijdens de 10e jaargang van het eendaagse symposium New Kids on the Block, presenteren vijf Kolff-, VENI- en VIDI-laureaten de eerste resultaten van hun onderzoekslijn. Speciale aandacht is er voor NOVO (Nederlands Orgaan voor nefrologisch Onderzoek) waarbij een update gegeven wordt van het K+onsortium en de recent gestarte VARIETY-studie.

Het programma wordt dit jaar feestelijk afgesloten met de inaugurele rede van prof. Liffert Vogt in de Lutherse Kerk, Universiteit van Amsterdam.

Informatie over het programma en aanmelden.