Oktober is de Maand van de Wetenschap!

Waar zouden we zijn zonder wetenschappelijk onderzoek? Dankzij de wetenschap weten we hoe belangrijk onze nieren zijn. Dankzij de wetenschap bestaan er behandelingen als dialyse en transplantatie. In oktober staan we hierbij stil en vieren we de wetenschap! We brengen je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen met diverse online activiteiten, video’s, artikelen en nog veel meer.

Op 1 oktober openen we de Maand van de Wetenschap met een online aftrap. Marja Ho-dac (NVN) en Wouter Eijgelaar (Nierstichting) vertellen je onder meer over het belang van wetenschappelijk onderzoek én de betrokkenheid van nierpatiënten daarbij. Ook de rol van de NVN en de Nierstichting bij onderzoek komt aan bod. Net als de wijze waarop beide organisaties eraan bijdragen dat positieve resultaten nierpatiënten daadwerkelijk bereiken.

Webinars
De gehele maand oktober organiseren de Nierstichting, NVN en nieren.nl webinars en online bijeenkomsten. Een greep uit het aanbod: het nefrotisch syndroom, ontwikkelingen in transplantatie, SGLT2-remmers voor nierpatiënten en Samen beslissen. Wij hebben het aanbod overzichtelijk bij elkaar gebracht op Maand van de wetenschap. Daar kun je je ook aanmelden.

Kijk wanneer je wilt
In de Maand van de Wetenschap is er van alles te zien, te doen en te beleven. Veel activiteiten zijn live. Hiervoor kun je je van tevoren al aanmelden. Maar er zijn ook video's die je kunt bekijken op een moment dat het jou uitkomt.
Heb je een webinar gemist of wil je het nog eens terugkijken? Dat kan in de Terugblik op de Maand van de Wetenschap.