Meer dan €50.000 opgehaald met Tour der Lage Landen

Zaterdag 11 september 2021 organiseerde de Nierstichting de eerste editie van de Tour der Lage Landen, als alternatief op Tour de Gruyères. Een uitdagende wielertoertocht rondom het Drielandenpunt, met als doel geld inzamelen voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Ruim 40 deelnemers gingen de uitdaging aan. In totaal is meer dan € 50.000 opgehaald.

Dit jaar was het deelnemersveld zeer divers: man, vrouw, jong en oud. De jongste fietser was 14 jaar en de oudste 76. De deelnemers lieten zich sponsoren om een bijdrage te leveren aan de realisatie van de draagbare kunstnier. Samen met de bedrijfssponsorbijdragen van 4DMC, Squeezely, AIMS grantmaking software, Energize, DeLorentz & Partners en PSI Vransen leverde dat een totaal bedrag van meer dan € 50.000 op.
De deelnemers fietsten 75 of 125 km, met diverse Strava-segmenten voor de nodige beklimmingen. De Limburgse heuvels bleken een waardig alternatief voor de Zwitserse Alpen. Het evenement werd traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van de bolletjestruien en kaasfondue.