Nieuwe inspiratie voor gezond leven op nieren.nl

In juni organiseren NVN, nieren.nl en Nierstichting samen 'Lekker fit de zomer in!' en geven hiermee extra aandacht aan leefstijl gericht op nierpatiënten. Met de nieuwe landingspagina nieren.nl/gezond-leven informeren en inspireren we nierpatiënten en hun naasten met webinars, tips en ervaringsverhalen om extra goed voor zichzelf te zorgen. Hiermee kunnen zij laagdrempelig aan de slag met beweging, voeding en ontspanning.

Gezond leven is belangrijk voor iedereen met chronische nierschade. Gezond leven helpt om je fitter te voelen en de gevolgen beter op te vangen. Gezond leven kan ook helpen om verdere nierschade te voorkomen. In de zomer voelen veel mensen zich wat energieker, en dat is een uitgelezen moment om te kijken of je nog beter voor jezelf kunt zorgen. Daarom besteden we samen met nieren.nl en de NVN in juni extra aandacht aan gezond leven.

Drie webinars in juni
Geïnspireerd om ook een goede start te maken? Nierpatiënten en hun naasten kunnen zich aanmelden voor drie webinars over gezond leven. De thema's zijn beweging, voeding en ontspanning. Zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen delen praktische tips en beantwoorden vragen.

  • 17 juni: Lekker in je lijf - Bewegen is belangrijk maar voor nierpatiënten is het vaak lastig om te starten met bewegen én het vol te houden. Toch kan het, ook als je niet supersportief bent. Lees meer op: nieren.nl/webinar-bewegen.
  • 23 juni: Lekker(s) op je bord - Ook als nierpatiënt kan je lekker en gezond eten. Hoe je dat doet én volhoudt, leer je tijdens dit culinaire avontuur. Lees meer op: nieren.nl/webinar-voeding.
  • 29 juni: Lekker in je hoofd - Welke invloed heeft stress op het lichaam, en wat betekent dat voor nierpatiënten? Hoe verminder je je stress en ontspan je meer? Dat komt aan bod in het derde webinar. Lees meer op: nieren.nl/webinar-ontspannen.

Alvast een eerste stap zetten? Meld je aan voor de Nierdaagse
Iedereen die van wandelen houdt en stappen wil zetten voor de genezing van nierziekten kan in de maand juli meewandelen met de Nierdaagse. Je bepaalt zelf je wandeluitdaging: met wie, hoe vaak, wanneer, waar en welke afstand je loopt. Meer weten of direct aanmelden? Ga naar nierdaagse.nl.