Oproep aan VWS: start nadrukkelijke leefstijlcampagne tegen ernstig verloop Covid-19

Artsen, wetenschappers en gezondheidsfondsen, waaronder de Nierstichting, vinden dat er meer aandacht moet komen voor het belang van een gezonde leefstijl in coronatijd. In een brandbrief aan het kabinet zeggen de experts dat door gezonder te eten, meer te bewegen en voldoende te ontspannen mensen hun immuunsysteem kunnen verbeteren. Dat leidt tot een milder verloop van Covid-19.

Vooral voor mensen met overgewicht of obesitas is een gezonde leefstijl belangrijk. Het merendeel van de Covid-19-patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis of de IC heeft te kampen met overgewicht en obesitas. Hun immuunsysteem is verstoord en ze laten een ernstiger ziekteverloop zien. De ondertekenaars hopen dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) meer aandacht gaat besteden aan de gezonde leefstijl. Uiteraard is het voorkomen van besmettingen belangrijk, maar leefstijl ook.

Bekijk de brief met oproep >