NFN-Nierstichting proefschriftprijs

Traditiegetrouw reiken de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN) en de Nierstichting jaarlijks tijdens de Nederlandse Nefrologiedagen een proefschriftprijs uit aan drie getalenteerde promovendi. De uitreiking vond dit jaar online plaats tijdens een goed bezochte virtuele versie van de Nefrologiedagen op 13 en 14 oktober j.l.

Vooraf beoordeelde een jury alle ingezonden proefschriften op onder andere originaliteit, innovatie en zorgvuldigheid van het onderzoek, wetenschappelijke en maatschappelijke relevantie van het onderzoek én impact voor de patiëntengroep. De inzenders van de drie best beoordeelde proefschriften mochten tijdens de Nefrologiedagen een presentatie over hun proefschrift te geven.

Winnaar beste proefschrift op nefrologisch gebied 2019
De jury bepaalde op basis van de presentaties de uiteindelijke winnaar: Dr. Kioa Wijnsma  (Radboudumc). Haar proefschrift getiteld ‘A new era in HUS diagnosis and treatment of a rare disease’, leidt niet alleen tot een verbetering van de zorg, maar kan tegelijkertijd leiden tot kostenreductie. Zij wint een bedrag van 1.000 euro en daarnaast een oorkonde.
De tweede prijs ging naar dr. Michele Eisenga (UMCG) voor het proefschrift met de titel ‘Iron Deficiency and erythropoietin excess: two sides of the same coin?’ De derde prijs was voor dr. Anneke Bech (Radboudumc) met het proefschrift ‘Diagnosis and treatment of renal tubular disorders’. Zij kregen allebei een prijs van 250 euro en een oorkonde.
Het prijzengeld werd beschikbaar gesteld door de Nierstichting; oorkondes en organisatie werden verzorgd door de NFN.

De NFN en Nierstichting feliciteren alle winnaars!

Inzenden proefschriftprijs 2020
Ben jij in 2020 gepromoveerd binnen het nieronderzoek? Dan kun je meedingen voor de Proefschriftprijs van volgend jaar. Houd de websites van NFN en Nierstichting in de gaten voor actuele informatie.