Nierstichting Zoutchallenge

85% van de Nederlanders krijgt teveel zout binnen. Met zoutbewust eten proef je pure smaken en zorg je goed voor je nieren. De Nierstichting daagt Nederland daarom van 27 juni t/m 8 juli uit met de Zoutchallenge. Schrijf je nu in via zoutchallenge.nl.

In kleine stappen minderen met zout. En gedurende 12 dagen ervaren hoe lekker zoutbewust eten is. Deelnemers krijgen ondersteuning met zoutbewuste recepten, inspiratie, tips en tricks. Voedingsexperts delen hun kennis over smaakvol eten. Zoals ‘smaakprofessor’ dr. Peter Klosse. Om mensen te helpen van de gezonde keuze ook de lékkere te maken, doet hij onderzoek naar smaak. “Een paar van mijn favoriete smaakmakers zijn verse gember, knoflook en citroenschil.”

Gezonde levensstijl
Zeker in deze tijd is het belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven. Bewegen, de geest regelmatig ontspannen en gezond eten helpen je weerstand op peil te houden. Met zoutbewust eten zorg je goed voor je nieren. Maar opgeteld over de dag krijgen we al snel te veel zout binnen. Denk aan dagelijkse producten zoals broodjes, vlees(waren), kaas, kant-en-klare soep of vleesvervangers. Eet je er te veel van, dan kunnen je nieren ongemerkt beschadigen.