Zoutbewuste recepten

Proef zelf hoe lekker zoutbewust eten is: ontvang de digitale receptenboekjes en ga direct aan de slag met de zoutbewuste recepten. Eet smakelijk!

De recepten in deze boekjes zijn niet uitsluitend voor nierpatiënten, maar wel gezond en zoutbewust.

Soeprecepten

Veel kant-en-klare soepen bevatten (veel) te veel zout. Daarom hebben wij 10 zoutbewuste soeprecepten op een rij gezet. Laat je inspireren, want zelf soep maken is makkelijk en bovendien heel lekker.

Recepten stamppotten

Een stamppot met minder zout smaakt fantastisch! En wij gaan je daarbij helpen. In dit boekje vind je zoutbewuste stamppotrecepten, die eenvoudig te bereiden zijn en buitengewoon lekker.

Bakrecepten

Overheerlijke koekjes zonder zout, maar vol van smaak. Dit receptenboekje haalt de zoutbewuste bakker in je naar boven. En daar worden niet alleen je nieren blij van.

Herfstrecepten

Dagelijkse producten zoals broodjes, kaas, kant-en-klare soep, vleeswaren en vleesvervangers bevatten veel zout. Minder zout eten kan makkelijk als je meer kruiden gebruikt.

Lekker gezond

Minder zout eten is makkelijker dan je denkt. Proef zelf hoe lekker zoutbewust eten is, ga direct aan de slag met dit magazine boordevol zoutbewuste recepten.

Kruidenmagazine

Minder zout eten kan makkelijk als je meer kruiden en gebruikt. In dit receptenboekje ontdek je nieuwe smaken en leer je in een handomdraai verse kruidenmixen maken.

Vegetarische recepten

Gezond leven is extra belangrijk als je een verhoogd risico hebt op nierschade. Kook bewust met onze zoutbewuste recepten.

Recepten voor elke dag

Ook in alledaagse producten zit soms veel zout. Met de recepten in dit boekje zul je ontdekken dat er veel alledaagse producten zijn waarmee je heerlijke, zoutbewuste gerechten kunt bereiden.

Oosterse recepten

Gezond leven is extra belangrijk als je een verhoogd risico hebt op nierschade. Kook bewust met onze zoutbewuste recepten.

Aan tafel recepten

Door met minder zout te koken of minder zoute producten te kopen, leren kinderen van jongs af aan wat gezond is. En daar hebben ze later weer profijt van.

Recepten voor smakelijke sauzen

Ben je op zoek naar een lekkere barbecuesaus of sladressing met lekkere verse kruiden en minder zout? Zelf sauzen maken is makkelijk én lekker.

Inspirerende recepten met Kees

Wij helpen je inzicht te krijgen in je eigen zoutgebruik en geven je inspiratie, recepten en tips voor zoutbewuste alternatieven. In dit boekje maak je kennis met Kees, het alternatief voor kaas.

Barbecue recepten

In dit boekje vind je zoutbewuste barbecue recepten, die eenvoudig te bereiden zijn en buitengewoon lekker.

Lenterecepten

Met het voorjaar in aantocht krijg je weer zin in vers fruit en verse groenten. In dit receptenboekje vind je daarom kleurrijke voor-, hoofd- en nagerechten voor in de lente.

Zomerrecepten

Een lekkere zomer kan met minder zout. Ontdek het met deze recepten. Van barbecuerecepten tot heerlijke fruitijsjes.

Kerstrecepten

Zelf heerlijk smaakvolle kerstrecepten maken. Wij helpen je hier graag bij. In dit boekje vind je zoutbewuste kerstrecepten, die eenvoudig te bereiden zijn en buitengewoon lekker.