Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Zelfgemaakte pesto

Dat je met pesto veel kanten op kunt, wist je vast al. Maar wist je ook dat het zoutarm is en heel makkelijk zelf te maken? Dit recept helpt je er doorheen.

Voedingswaarden (per portie)

16 g eiwit,1 g zout (400 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium,500 mg fosfaat
Zelfgemaakte zoutarme pesto van basilicum
10 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 2 elgeroosterde pijnboompitten
  • 2 elgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjesknoflook
  • 30 gbasilicumblaadjes (1 flinke hand)
  • 8 elolijfolie extra vierge = ca. ml
  • +keukenmachine
  • +glazen potje met schroefdeksel

Werkwijze

1

Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicum en 6 eetlepels olijfolie toe en maal kort tot pesto.

2

Indien de pesto te droog is, voeg dan nog 2 eetlepels olijfolie toe.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!