Bestrooi de tonijn met peper en citroensap.
Tonijn met broccolipuree
Visfanaten opgelet: dit recept voor tonijn met broccolipuree is zoutarm, snel klaar en bovenal heel erg lekker. Als kers op de taart is het ook nog zó klaar.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

7 ingrediënten
4 personen
- 4 stukkentonijn (à 125 g)
- 1 uitgeperstecitroen
- 2 stronkenbroccoli
- 100 mlmagere melk
- 2bosuitjes
- +olijfolie
- +knoflook
Werkwijze
Laat dit enige tijd intrekken.
Verdeel de stronken broccoli in stukjes en kook ze in 6 minuten gaar.
Pureer daarna de broccoli met melk zodat er een fijne puree ontstaat.
Snij de bosui in ringetjes en bak deze kort in weinig olijfolie.
Pers 2 tenen knoflook uit en bak deze zachtjes mee.
Roer de broccolipuree erdoor en verhit dit mengsel zodat het wat dikker wordt.
Dep de stukken tonijn droog en bak ze in een pan met een anti-aanbaklaag in weinig olie in 6 minuten bruin.
Schep de puree op 4 borden en leg de tonijn erop.





