Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tonijn met broccolipuree

Visfanaten opgelet: dit recept voor tonijn met broccolipuree is zoutarm, snel klaar en bovenal heel erg lekker. Als kers op de taart is het ook nog zó klaar.

Voedingswaarden (per portie)

27 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1000 mg kalium,390 mg fosfaat
Zoutarme tonijn met broccolipuree op een wit bord
20 MIN

7 ingrediënten

4 personen

  • 4 stukkentonijn (à 125 g)
  • 1 uitgeperstecitroen
  • 2 stronkenbroccoli
  • 100 mlmagere melk
  • 2bosuitjes
  • +olijfolie
  • +knoflook

Werkwijze

1

Bestrooi de tonijn met peper en citroensap.

2

Laat dit enige tijd intrekken.

3

Verdeel de stronken broccoli in stukjes en kook ze in 6 minuten gaar.

4

Pureer daarna de broccoli met melk zodat er een fijne puree ontstaat.

5

Snij de bosui in ringetjes en bak deze kort in weinig olijfolie.

6

Pers 2 tenen knoflook uit en bak deze zachtjes mee.

7

Roer de broccolipuree erdoor en verhit dit mengsel zodat het wat dikker wordt.

8

Dep de stukken tonijn droog en bak ze in een pan met een anti-aanbaklaag in weinig olie in 6 minuten bruin.

9

Schep de puree op 4 borden en leg de tonijn erop.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!