Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rijstsalade met tonijn

Belangrijk:
Op dit moment weten wij niet zeker of het kaliumgehalte dat bij onze recepten staat klopt. We werken hard aan een oplossing.

Heb je een kaliumbeperking? Dan adviseren wij om onze recepten voorzichtig te gebruiken of even niet. Onze excuses voor het ongemak.

Voedingswaarden (per portie)

26 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

560 mg kalium
kom rijst
30 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 2 250 g (basmati)rijst
  • 2 1 kruidenbuiltje
  • 2 150 g (diepvries) doperwten
  • 8 hardgekookteeieren
  • 2 200 g tonijn uit blik, uitgelekt
  • 2 ½ courgette, in heel kleine blokjes gesneden
  • 2 bosjefijngehakte peterselie
  • 2 1/2 citroen, sap en rasp
  • 8 elolijfolie (extra vergine)
  • 2 (versgemalen) peper  

Werkwijze

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hang het kruidenbuiltje in het kookwater. Giet de rijst af. Afkoelen tot lauw warm.

2

Kook de doperwten in 3 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.

3

Pel de eieren en hak ze grof. Verdeel de tonijn in grove stukken.

4

Schep de rijst, doperwten, ei, tonijn, courgette en peterselie voorzichtig door elkaar.

5

Meng voor het sausje het citroensap en de geraspte citroenschil door de olijfolie. Voeg peper toe. Schep het sausje door het rijstmengsel.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!