Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Rijstsalade met tonijn

Voedingswaarden (per portie)

26 g eiwit,0.7 g zout (280 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

560 mg kalium,340 mg fosfaat
kom rijst
30 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 250 g(basmati)rijst
  • 1kruidenbuiltje
  • 150 g(diepvries) doperwten
  • 4 hardgekookteeieren
  • 200 gtonijn uit blik, uitgelekt
  • 1 bosjefijngehakte peterselie
  • 1/2 citroen, sap en rasp
  • 4 elolijfolie (extra vergine)
  • +½ courgette, in heel kleine blokjes gesneden
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hang het kruidenbuiltje in het kookwater. Giet de rijst af. Afkoelen tot lauw warm.

2

Kook de doperwten in 3 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.

3

Pel de eieren en hak ze grof. Verdeel de tonijn in grove stukken.

4

Schep de rijst, doperwten, ei, tonijn, courgette en peterselie voorzichtig door elkaar.

5

Meng voor het sausje het citroensap en de geraspte citroenschil door de olijfolie. Voeg peper toe. Schep het sausje door het rijstmengsel.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!