Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Sinaasappel-venkelsalade

Kan jouw hoofdgerecht wel een frisse noot gebruiken? Dan is dit recept voor een kalium- en zoutarme sinaasappel-venkelsalade een aanrader. Heerlijk fris met vis.

Voedingswaarden (per portie)

1 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

350 mg kalium,40 mg fosfaat
venkel en sinaasappel voor zoutarme salade
20 MIN

6 ingrediënten

4 personen

  • 2venkelknollen
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 1sinaasappel
  • 1 zakrucola
  • 2 eetlepelswalnootolie
  • +blaadjes basilicum

Werkwijze

1

Snijd de onderkant van de venkelknollen af en snijd ze in dunne plakken.

2

Verhit de olijfolie in een pan en roerbak de plakken ongeveer 4 minuten.

3

Schep ze uit de pan en laat de plakken uitlekken.

4

Maak de sinaasappel schoon en snijd het vruchtvlees in kleine partjes.

5

Meng de partjes sinaasappel met de venkel en de walnootolie.

6

Verdeel de in stukken gescheurde basilicum blaadjes erover.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!