Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Tajine met kip en sinaasappel

Vind jij het fijn om de tijd te nemen voor het eten? Dan moet je zeker dit zoutarme recept voor een tajine met kip en sinaasappel een proberen. Succes gegarandeerd.

Voedingswaarden (per portie)

30 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

113 mg kalium
Tajine met kip en sinaasappel
65 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 2 300 g kippendij
  • 2 (versgemalen) peper
  • 2 2 tl kerriepoeder
  • 2 ½ tl kaneel
  • 2 1 sinaasappel
  • 2 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 2 winterwortel (200 g), in plakken gesneden
  • 2 courgette (250 g), in blokjes gesneden
  • 2 1 kruidnagel
  • 2 200 ml natriumarme bouillon (zie link hieronder)

Werkwijze

1

Snijd het kippenvlees in blokjes en bestrooi het vlees met peper, kerrie en kaneel. Boen de sinaasappel goed schoon onder de kraan en snijd hem in plakken. Snijd de plakken doormidden.

2

Verwarm de tajine voor op laag vuur. Doe alle ingrediënten in de tajine en meng er de bouillon door. Voeg de kruidnagel toe. Stoof het geheel in 40 minuten gaar.  

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!