Kook de tuinbonen in ongeveer 6-10 minuten gaar.
Rijstsalade met tuinbonen en ei
Ieder seizoen heb je plezier van dit recept voor een zout- en kaliumarme rijstsalade met ei en groenten. Eet jij hem koud of lauwwarm?
Belangrijk:
Op dit moment weten wij niet zeker of het kaliumgehalte dat bij onze recepten staat klopt. We werken hard aan een oplossing.
Heb je een kaliumbeperking? Dan adviseren wij om onze recepten voorzichtig te gebruiken of even niet. Onze excuses voor het ongemak.
Voedingswaarden (per portie)
19 g eiwitNierinformatie (per portie)
670 mg kalium
8 ingrediënten
2 personen
- 400 gtuinbonen (diepvries)
- 550 gzilvervliesrijst
- 2 rodepaprika
- 2 bosjebosui
- 14 elolijfolie
- 2 5 scharreleieren
- 680 gmais
- 30 gbasilicum
Werkwijze
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snij de paprika in blokjes en de bosui in ringen van ongeveer 1 cm. Verhit olie in een pan en bak de bosui en tuinbonen 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 minuten de paprika toe.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel wat (verse) kruiden. Verhit olie in een koekenpan en schenk het eimengsel erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 minuten op laag vuur garen.
Laat de mais uitlekken.
Pureer met een staafmixer de basilicum met de olie.
Meng de rijst, alle groenten en de basilicumolie door elkaar en breng op smaak.
Halveer de omelet, snijd in repen en verdeel over de salade.