Kook de rijst gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Laat hem goed afkoelen. Roer er af en toe met een vork door, zodat ze rul wordt.
Rijstsalade met doperwt, mandarijn en mozzarella
Probeer deze frisse en verrassende rijstsalade met doperwten, mandarijn en mozzarella. Perfect als voedzame lunch of lichte avondmaaltijd! Dit gerecht is speciaal samengesteld voor wie een zoutarm en kaliumarm dieet volgt.
Voedingswaarden (per portie)
0.62 g zout (243,66 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
710 mg kalium
11 ingrediënten
2 personen
- 200 gram zilvervliesrijsts
- 500 gram diepvriesdoperwtens
- 6 mandarijntjes of mineola’s
- 200 gram mozzarellas
- 4 Spaanse pepers
- 4 eetlepels olies
- 4 eetlepels wijnazijns
- 2 theelepel suiker
- 2 peper
- 8 eetlepels fijngeknipte bieslooks
- 100 gram walnotens
Werkwijze
Kook de doperwten in een bodempje water in ca. 5 minuten gaar.
Schil de mandarijntjes of mineola‘s, verdeel dit in partjes en snijd de partjes klein in 2-3 stukjes.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Was de Spaanse peper, snijd deze doormidden, haal de zaadlijst eruit en snijd de peper in ragfijne stukjes.
Maak de dressing van olie, azijn, suiker, peper en bieslook.
Schep alle eerder genoemde ingrediënten (rijst, doperwten, mandarijn, mozzarella, Spaanse peper en dressing) door. elkaar.
Hak de walnoten in stukjes.
Verdeel de stukjes walnoot, vlak voordat het gerecht wordt geserveerd, over de salade.
- Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)