Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Quinoa salade

Dit recept voor een quinoa salade is er eentje om bij de hand te houden: het is gezond, zoutarm en ook nog enorm lekker. Perfect voor warmere dagen.

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium,320 mg fosfaat
Zout- en kaliumarme quinoasalade op een diep wit bord
15 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 200 gramquinoa
  • 1ui, gesnipperd
  • 1 eetlepelpijnboompitten
  • 1 rijpeavocado, in blokjes
  • 200 grammozzarella, in plakjes
  • 1 eetlepelpeterselie, eetlepel koriander, eetlepel munt, grof gehakt
  • 1citroen, uitgeperst
  • 5 eetlepelsolijfolie, extra vergine
  • +½ witte kool dun gesneden
  • +¼ theelepel gemalen komijn
  • +vers gemalen peper

Werkwijze

1

Was de quinoa in koud stromend water in een zeef en laat goed uitlekken.

2

Rooster de quinoa in een koekenpan al omschuddend licht bruin.

3

Doe de quinoa in een pan en voeg 2x de hoeveelheid water toe en breng het water aan de kook.

4

Draai het vuur laag en kook het in 15-20 minuten beetgaar.

5

Laat uitlekken in een vergiet.

6

Meng er de ui, pijnboompitten, kool, avocado en kruiden door.

7

Maak op smaak af met komijn, versgemalen peper en olijfolie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!