Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pilav van quinoa

Wil je eens iets anders? Maak eens een zoutarme pilav! In dit recept vervangen we de rijst voor quinoa, zodat je kaliuminname beperkt blijft.

Voedingswaarden (per portie)

32 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1450 mg kalium,600 mg fosfaat
rode ui
30 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 100 gquinoa
  • 1 elpijnboompitten
  • 1 rodeui
  • 1winterwortel
  • 1 elolijfolie
  • 150 gkipfilet
  • 2 elkrenten
  • 100 gverse bladspinazie
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de pijnboompitten 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.

2

Pel en snipper de ui en snijd de schoongemaakte winterwortel in plakjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en wortel circa 10 minuten.

3

Snijd de kip in reepjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de kip in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper.

4

Voeg de ui, wortel, krenten en spinazie in delen toe en bak het mengsel nog 2 minuten. Voeg de quinoa toe en schep om tot de spinazie iets is geslonken. Breng op smaak met peper en schep de pijnboompitten erdoor.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!