Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Avocado-quinoasalade met zalm

Deze salade met een combinatie van avocado, zalm en quinoa is een heerlijke voedzame maaltijd.

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,1 g zout (400 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1150 mg kalium,460 mg fosfaat
avocado's
30 MIN

9 ingrediënten

4 personen

  • 150 gquinoa
  • 300 gzalmfilet
  • 200 gsperziebonen
  • 1komkommer
  • 0.5 kropijsbergsla
  • 1avocado
  • 15 gdille
  • 125 mlcrème fraîche
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper. Bak de zalm in circa 10 minuten in de oven net gaar en laat afkoelen.

2

Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sperziebonen 3 minuten. Giet af in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.

3

Halveer de komkommer in de lengte en snijd hem in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sperziebonen en ijsbergsla in een ruime schaal. Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg deze op de salade.

4

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade.

5

Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel over de salade of serveer het er apart bij.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!