Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ondertussen de zalm in de ovenschaal en bestrooi met peper. Bak de zalm in circa 10 minuten in de oven net gaar en laat afkoelen.
Avocado-quinoasalade met zalm
Deze salade met een combinatie van avocado, zalm en quinoa is een heerlijke voedzame maaltijd.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
4 personen
- 150 gquinoa
- 300 gzalmfilet
- 200 gsperziebonen
- 1komkommer
- 0.5 kropijsbergsla
- 1avocado
- 15 gdille
- 125 mlcrème fraîche
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
Breng ondertussen een laag water aan de kook en kook de sperziebonen 3 minuten. Giet af in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd hem in plakjes. Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes. Meng de quinoa, sperziebonen en ijsbergsla in een ruime schaal. Verdeel de zalm met 2 vorken in vlokken en leg deze op de salade.
Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in dunne partjes en verdeel over de salade.
Snijd de dille fijn, meng met de crème fraîche en breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel over de salade of serveer het er apart bij.





