Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Peultjes met kip

Dit recept voor peultjes met kip is zoutarm, maar ook gewoon heel erg lekker en gezond. Bovendien is het lekker snel klaar – ideaal!

Voedingswaarden (per portie)

27 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

105 mg kalium
peultjes in pot met zoutarme kip
25 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 600 g (zilvervlies)rijsts
  • 2 2 sinaasappels
  • 2 1 ui
  • 2 gele paprika
  • 600 g wortels
  • 600 g peultjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 g kipfilets
  • 2 peper
  • 2 el olie
  • 400 ml kokosmelks
  • 2 Jonnie Boer thai green curry kruiden

Werkwijze

1

Kook de rijst in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2

Was de sinaasappels en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappels uit.

3

Maak de groente schoon. Snijd de ui en de paprika in blokjes, de worteltjes in plakjes. Maak de peultjes schoon door de steelaanzet en het puntje eraf te snijden en eventuele draden te verwijderen. Halveer vervolgens de peultjes.

4

Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi die met peper.

5

Bak de kipreepjes in de olie rondom bruin. Pers de knoflook uit en fruit de knoflook en de ui kort mee. 

6

Voeg de rest van de groente toe met de sinaasappelsap en de kokosmelk en smoor de groente en de kip in 5-10 minuten gaar met de deksel op de pan. Voeg 1 theelepel thai green curry kruiden toe. Als je het gerecht iets pittiger wilt hebben, kun je meer toevoegen.

7

Meng de groente en de kip met wat geraspte sinaasappelschil door de gare rijst.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!