Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Peultjes met citroenboter

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium,40 mg fosfaat
peultjes
25 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 250 gpeultjes
  • 1 theelepelsuiker
  • 1 eetlepelvloeibaar bak- en braadvet
  • 1citroen: schil raspen en citroen uitpersen
  • 100 mldroge witte wijn
  • +aardappelmeel of maïzena
  • +gemalen peper (uit de pepermolen)

Werkwijze

1

Verwijder de puntjes en de eventuele draden van de peultjes.

2

Kook de peultjes gaar in water waaraan een theelepel suiker is toegevoegd.

3

Giet ze af en hou ze warm.

4

Verwarm het bak- en braadvet en voeg de geraspte citroenschil, het citroensap en de witte wijn toe.

5

Breng het geheel aan de kook.

6

Bind de saus met aangelengde aardappelmeel of maïzena en maak de saus op smaak af met peper.

7

Schep de gare peultjes voorzichtig door de saus.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!