Snij de zalm in blokjes van ongeveer 3 cm en wrijf deze in met citroensap en peper.
Zalmcurry met peultjes
Dit recept voor een zoutarme zalmcurry met peultjes is simpel, gezond en supersnel klaar. Bovendien is het gewoon heel erg lekker. Een fijn basisrecept!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
2 personen
- 200 gverse zalmfilet
- 1 eetlepelcitroensap (of limoensap)
- 150 gpeultjes
- 2bosuitjes
- 1(rode) ui
- 2 eetlepelsolie
- 1 eetlepelkerriepoeder
- 200 mlkokosmelk (pakje of blikje)
- +versgemalen peper
Werkwijze
Maak de peultjes schoon en kook ze in ruim water in 2 tot 3 minuten beetgaar.
Spoel ze in een zeef af met koud water en laat ze uitlekken.
Snij de bosuitjes in stukjes van 2 cm.
Pel de (rode) ui en snipper deze.
Verhit de olie in een wok of braadpan.
Voeg de rode ui en de bosui toe en roerbak ze 2 minuten.
Voeg de kerrie toe en roerbak die even mee.
Schep de zalm en de peultjes erdoor en roerbak alles nog 2 minuten.
Roer er voorzichtig de kokosmelk door en laat het geheel nog 2 tot 3 minuten zachtjes sudderen.