Breng een grote pan met ruim water aan de kook.
Penne met asperge en zalm
Dit recept voor frisse en zoutarme penne met asperge en zalm is net zo lekker als eenvoudig. In korte tijd zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Fijn!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

7 ingrediënten
2 personen
- 500 gasperges
- 150 gvolkoren penne (of andere volkoren pasta)
- 1citroen
- 125 gverse zalmfilet
- 50 gricotta
- 15 gverse basilicum
- +versgemalen peper
Werkwijze
Leg de asperges plat op het werkblad en schil ze met een dunschiller. Begin een klein stukje onder de kop. Zorg ervoor dat er geen vezelige schil achterblijft. Snijd aan de onderkant het harde, houtige deel weg. Snijd daarna de asperges in stukken van circa 4 centimeter.
Doe de pasta en de stukjes asperge in het kokende water en kook het samen in 10 minuten gaar. Giet vervolgens de pasta met asperges af.
Was de citroen, rasp de schil en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een wok of braadpan en voeg hier de pasta met asperges aan toe. Roer de ricotta met citroenrasp, zalm en citroensap voorzichtig door de pasta met asperges. Verwarm het geheel op middelhoog voor tot de zalm net gaar is.
Snijd het verse basilicum in dunne reepje. Voeg de helft van het basilicum toe aan de wok of braadpan met pasta met asperges en zalm. Breng het geheel op smaak met (versgemalen) peper.
Schep de penne met asperges en zalm op de borden en strooi de rest van het basilicum erover.





