Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pannenkoek met courgette en kaas

-

Voedingswaarden (per portie)

10 g eiwit,0.46 g zout (184 mg natrium),16 g koolhydraten,9.5 g vet,5.1 g verzadigde vetten

Nierinformatie (per portie)

258 mg kalium,260 mg fosfaat
Zoutarme flensjes met appel en geitenkaas op een bord
15 MIN

5 ingrediënten

4 personen

  • 1/3 courgette
  • 2 tlgedroogde tijm
  • 2tomaten
  • 75 gerasptekaas (je kunt ook kaas met minder zout gebruiken)
  • +peper

Werkwijze

2

Voor de vulling:

Rasp de courgette.

3

Meng de geraspte courgette, tijm, peper en de kaas door de helft van het basisrecept pannenkoeken beslag (zie achterzijde).

4

Snijd de tomaten in kleine partjes.

5

Bak de pannenkoeken ongeveer 3-4 minuten per kant bruin.

6

Leg de pannenkoek op een bord en garneer met partjes tomaat

  • Bron: Jessica Klein, Diëtist nierziekten
  • Bron: Foto: mali maeder via Canva
Kruiden

Bewust Bakken recepten

Bak met liefde én minder zout. Ontdek hoe lekker bewust bakken is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!