Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Vispakketje met kabeljauw

Het is een van onze favorieten, dit recept voor een zoutarm vispakketje met kabeljauw. Het past bij ieder seizoen en is gemakkelijk in bereiding. Een ideaal gerecht.

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit, 0.4 g zout (157,20 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

101 mg kalium
dille
50 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 800 g rijsts
  • 8 velletjes aluminiumfolies
  • 2 scheutje olie
  • 2 scheutje kokosmelk
  • 800 g courgettes
  • 800 g venkels
  • 8 stukjes kabeljauw van ongeveer 100 grams
  • 2 2 el dille
  • 2 2 citroenen
  • 2 zwarte peper of 4-seizoenen peper

Werkwijze

1

Verwarm de oven op 180 °C.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd de courgette in blokjes en de venkel in plakjes.

4

Leg de aluminiumfolie neer en verdeel de rijst hierover met wat olie en kokosmelk. Leg de courgette en venkel erop en leg vervolgens de kabeljauw op de rijst en de groenten. Verdeel de dille over de pakketjes.

5

Pers één van de citroenen uit en snijd de andere in partjes. Verdeel het sap en de partjes over de pakketjes. Voeg peper toe naar smaak.

6

Vouw de pakketjes goed dicht (er mag geen stoom ontsnappen). 

7

Leg de pakketjes 20-25 min in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis).

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!