Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Bulgur met pompoen en kabeljauw

Voedingswaarden (per portie)

32 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium
geroosterde pompoen
30 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 300 gram bulgur (couscous of quinoa kan ook)
  • 2 1 pompoen
  • 2 3 el olijfolie
  • 2 (versgemalen) peper
  • 2 2 kabeljauwfilets
  • 2 hand walnoten
  • 2 sap van een halve citroen
  • 100 g harde geitenkaas
  • 2 handje verse peterselie

Werkwijze

1

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Halveer de pompoen, schep de zaden eruit, schil de twee helften en snijd de pompoen in partjes van ongeveer 1 centimeter.

3

Vet een ovenplaat in met 1 eetlepel olijfolie of bekleed deze met bakpapier. Leg de partjes pompoen op de ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie en (versgemalen) peper. Bak de pompoen vervolgens circa 15 tot 20 minuten in de oven, tot de partjes zacht en licht goudbruin zijn. Draai ze halverwege om.

4

Dep de kabeljauwfilets droog. Bestrooi met wat (versgemalen) peper. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de vis in circa 6 minuten per zijde gaar.

5

Rooster de walnoten in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de geitenkaas in blokjes en meng die door de gekookte bulgur.

6

Breng het bulgur-geitenkaasmengsel op smaak met olijfolie, citroensap en peper.

7

Strooi de walnoten erover en leg de pompoenparten erop. Garneer met wat peterselie.

8

Verdeel de bulgur met pompoen over 2 borden en voeg tenslotte de vis toe aan de borden.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!