Komijn, venkel en korianderzaden in een warme koekenpan een paar minuten roosteren.
Gekruide kousenband
Met dit recept voor gekruide kousenband maak je een heerlijk groentegerecht voor bij rijst of aardappelen en kip of een vleesvervanger. Een fijne basis!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
4 personen
- 1 theelepelkomijnzaad
- 600 gramkousenband
- 3sjalotjes
- 3 teentjesknoflook
- 1 Spaansepeper (of meer als u van pittig eten houdt)
- 2tomaten
- 2 eetlepelsolijfolie
- 1 theelepelkerriepoeder
- 100 mlwater
- +½ theelepel venkelzaad
- +½ theelepel korianderzaad
Werkwijze
Gebruik geen olie!
Haal ze direct uit de pan als ze beginnen te geuren.
Let op: ze kunnen snel verbranden.
Gebruik een keukenmachine of een vijzel om ze fijn te malen. Je kunt ze ook tussen 2 lepels fijn wrijven.
Was de kousenband, haal de puntjes er af en snijd ze in stukken van 4-5 cm.
Snipper de sjalotjes en hak de teentjes knoflook fijn.
Snijd het pepertje doormidden, verwijder de zaadjes (tenzij je van pittig eten houdt; laat de zaadje dan zitten) en snijd het pepertje in stukjes.
Snijd de tomaat in kleine stukjes.
Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de sjalotjes, knoflook en het pepertje.
Voeg de kerrie toe en bak het even mee.
Voeg dan de tomaatstukjes toe en laat ook deze even meebakken.
Water toevoegen, goed omroeren en dan de kousenband toevoegen.
Deksel op de pan en 10 minuten zachtjes laten stoven.
Voeg dan de versgemalen kruiden toe.
Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes stoven.



