Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Omelet met gekruide rijst

Voedingswaarden (per portie)

17 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

400 mg kalium,260 mg fosfaat
Omelet
40 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 150 grambasmatirijst
  • 300 gramin dunne ringen gesneden prei
  • 2 eetlepels(zonnebloem)olie + olie voor het bakken van de omeletten
  • 1– knoflookteentjes, uitgeperst of heel fijn gesneden
  • 8eieren
  • 2 eetlepelsfijngesneden korianderblaadjes of bladselderij
  • +1theelepel sambal badjak
  • +peper uit de molen

Werkwijze

1

Kook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Giet de rijst af en laat de rijst even afkoelen.

3

Verhit 2 eetlepels olie in een wok of koekenpan en fruit hierin de dunne ringen prei en de knoflook gedurende 2 minuten.

4

Voeg de sambal toe en bak het even mee.

5

Voeg dan de rijst toe en bak het al omscheppende mee tot de rijst door en door warm is.

6

Houd de gebakken rijst warm.

7

Klop de eieren los met 5 eetlepels water en gemalen peper.

8

Voeg dan de fijngesneden korianderblaadjes of de bladselderij toe.

9

Verhit in een grote koekenpan ½ eetlepel olie.

10

Schenk er een kwart van het eimengsel in en laat alles op een zacht vuurtje stollen.

11

Schep zodra de bovenkant van de omelet is gestold, maar er nog wel nat en glimmend uitziet, een kwart van de gebakken rijst erop.

12

Verdeel de rijst zo gelijkmatig mogelijk over de helft van de omelet.

13

Laat de omelet daarna voorzichtig uit de pan glijden en klap hem dubbel.

14

Houd de omelet warm in een oven van 80 graden.

15

Bak en vul op deze wijze ook de overige 3 omeletten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!