Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gekruide heilbot

Voedingswaarden (per portie)

21 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

550 mg kalium,420 mg fosfaat
heilbot
30 MIN

6 ingrediënten

4 personen

  • 4 eetlepelsolijfolie
  • 2 teentjesknoflook
  • 480g
  • +verse tijm, platte peterselie (royale hoeveelheid)
  • +zwarte peper, cayennepeper naar smaak
  • +paprikapoeder naar smaak

Werkwijze

1

Hak de tijm, peterselie en knoflook fijn.

2

Meng het kruidenmengsel met zwarte peper, cayennepeper en paprikapoeder.

3

Verhit de olie in een koekenpan en bak het mengsel ongeveer 1 minuut op een laag vuur en schep het mengsel steeds om.

4

Laat het mengsel afkoelen.

5

Verwarm de oven voor op 200 °C.

6

Wrijf een ovenschaal in met olie en leg de heilbotfilet erin.

7

Verdeel het kruidenmengsel over de vis.

8

Schuif de schaal in de oven en laat de vis in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!