Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Franse witlofsalade met roquefort

Waan je even in Frankrijk met deze heerlijke witlofsalade. Onze diëtist haalde hiervoor inspiratie uit Parijs: 'Deze heerlijke witlofsalade at ik op een terras in Parijs. Met blauwschimmelkaas: je houdt ervan of je haat het.'

Voedingswaarden (per portie)

11 g eiwit,1 g zout (400 mg natrium),25 g koolhydraten,40 g vet,9 g verzadigde vetten,535 kcal

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium,302 mg fosfaat
Roquefort voor recept nieren.nl
10 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 150 gramwitlof (1 stronk)
  • 1 rijpepeer
  • 25 gramRoquefort (of een andere soort blauwschimmelkaas)
  • 25 gramwalnoten, gepeld
  • 1 eetlepelgoede olijfolie extra vierge
  • 0.5 eetlepelbalsamico azijn
  • 1 theelepelhoning

Werkwijze

1

Hoe meer blauwe draden zichtbaar, hoe pittiger de smaak.

2

Voeg afgekoelde pasta toe voor een compleet hoofdgerecht.

3

Of eet het als lunch: deze salade bevat iets meer kalium (600 mg) dan een standaard lunch van 2 snee brood en een beker melk (400 a 450 mg kalium).

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!