Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Franse witlofsalade met roquefort

Waan je even in Frankrijk met deze heerlijke witlofsalade. Onze diëtist haalde hiervoor inspiratie uit Parijs: 'Deze heerlijke witlofsalade at ik op een terras in Parijs. Met blauwschimmelkaas: je houdt ervan of je haat het.'

Voedingswaarden (per portie)

11 g eiwit, 1 g zout (393,00 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

600 mg kalium
Roquefort voor recept nieren.nl
10 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 300 gram witlof ( stronk)
  • 2 rijpe peer
  • 50 gram Roquefort (of een andere soort blauwschimmelkaas)
  • 50 gram walnoten, gepelds
  • 2 eetlepel goede olijfolie extra vierge
  • 4 eetlepel balsamico azijns
  • 2 theelepel honing

Werkwijze

1

Hoe meer blauwe draden zichtbaar, hoe pittiger de smaak.

2

Voeg afgekoelde pasta toe voor een compleet hoofdgerecht.

3

Of eet het als lunch: deze salade bevat iets meer kalium (600 mg) dan een standaard lunch van 2 snee brood en een beker melk (400 a 450 mg kalium).

  • Bron: diëtisten dialysecentrum st. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!