Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Uiensoep

Het is een echte klassieker, uiensoep. Gelukkig kun je ook met een kalium- en zoutarm genieten van deze Franse lekkernij. In dit recept leggen we je uit hoe.

Voedingswaarden (per portie)

1 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

200 mg kalium
uien voor zoutarme uiensoep
20 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 4 el (olijf)olies
  • 4 grote uien, fijngesnedens
  • 2 l zoutarme bouillon
  • 2 blaadje laurier
  • 2 (versgemalen) peper
  • 2 peterselie, fijngesneden  

Werkwijze

1

Verhit de olie en fruit de fijngesneden uien in de olie tot ze goudbruin zijn.

2

Voeg de bouillon en het blaadje laurier toe en laat de soep circa 15 minuten trekken.

3

Breng de soep op smaak met (versgemalen) peper. Voeg voor het opdienen de fijngesneden peterselie toe.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!