Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de eidooier met de helft van de basterdsuiker schuimig. Roer de melk erdoor, vervolgens de rest van de basterdsuiker, vanillesuiker en met kleine beetjes tegelijk de gezeefde bloem en tot slot de slagroom. Voeg de uitgelekte kersen toe.
Kersenclafoutis
Met dit Franse ovengerecht heb je een heerlijk nagerecht te pakken!
Voedingswaarden (per portie)
5 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
200 mg kalium,90 mg fosfaat

65 MIN
9 ingrediënten
4 personen
- 1eidooier
- 75 gbasterdsuiker
- 100 mlmelk
- 1 zakjevanillesuiker
- 60 gbloem, gezeefd
- 100 mlslagroom
- 2 blikjeskersen op sap (uitlekgewicht 350 g)
- 1eiwit
- +(eventueel) slagroom of crème fraîche
Werkwijze
1
2
Klop het eiwit stijf en schep het schuim voorzichtig door het kersenmengsel. Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal van circa 22 centimeter doorsnee. De schaal mag slechts voor de helft gevuld zijn. Bak de clafoutis in circa 45 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
3
Serveer de clafoutis warm of lauw en geef er desgewenst slagroom of crème fraîche apart bij.