Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Doperwtjes à la Française

Dit zoutarme recept voor ‘petits pois’, oftewel doperwtjes Française, is een fris en romig bijgerecht. Heerlijk met vis en gebakken aardappeltjes.

Voedingswaarden (per portie)

33 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium),84 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1870 mg kalium,590 mg fosfaat
Zoutarme doperwtjes á la Française
20 MIN

5 ingrediënten

4 personen

  • 450 gramdoperwtjes (vers of diepvries)
  • 2uien, gesnipperd
  • +2½ eetlepel zoutloze boter
  • +1½ eetlepel Spice Wise erwtjes strooimelange
  • +⅓ kropsla, in dunne reepjes

Werkwijze

1

Kook de doperwten beetgaar: kook verse erwtjes 4-5 minuten en kijk voor de kooktijd van diepvrieserwtjes op de verpakking.

2

Fruit de ui in de boter glazig. Voeg de Spice Wise strooimelange en de erwtjes toe en laat ze goed warm worden.

3

Roer de sla erdoor, laat hem 1 minuut slinken en serveer direct.

  • Bron: Spice Wise koken met kruiden en specerijenmixen zonder zout, Michel Hanssen

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!