Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Bruschetta met doperwtjes puree

Voedingswaarden (per portie)

6.5 g eiwit,0.35 g zout (140 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

140 mg kalium,190 mg fosfaat
Doperwtjes puree
20 MIN

9 ingrediënten

4 personen

  • 1 ciabattabrood
  • 4 elolijfolie
  • 1 teentjeknoflook
  • 1 handjeongezouten geroosterde amandelen
  • 150 gdoperwtjes uit de vriezer
  • 1 handjeverse muntblaadjes
  • 40 gParmezaanse kaas
  • 1citroen
  • +peper naar smaak

Werkwijze

1

Snijd het ciabatta brood in sneetjes en besprenkel die met de helft van de olijfolie.

2

Rooster de ciabatta in ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

3

Pureer de knoflook, amandelen, ontdooide doperwtjes, geraspte Parmezaanse kaas en de fijngehakte muntblaadjes. (Houd eventueel wat muntblaadjes achter voor de garnering.)

4

Voeg de overige olijfolie, het citroensap en een beetje peper toe. Maal tot een mooie gladde puree.

5

Smeer het mengsel op de ciabatta en garneer eventueel met wat fijngehakte muntblaadjes.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!