Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Champignon-rozijnensaus

Met dit recept voor een kalium- en zoutarme champignon-rozijnensaus til je ieder vleesgerecht naar een hoger niveau. Lekker zoet en gemakkelijk te bereiden.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium
gesneden champignons voor zoutarme champignon-rozijnensaus
20 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 2 kleine ui
  • 300 g (kastanje)champignons
  • 2 zoetzure augurk
  • 20 zoetzure zilveruitjes
  • 60 g rozijnens
  • 4 el vloeibaar bak- en braadvets
  • 2 el tomatenketchup
  • 250 ml crème fraîches
  • 2 mespuntje nootmuskaat
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 (versgemalen) peper  

Werkwijze

1

Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Snipper de augurk en halveer de zilveruitjes. Was de rozijnen en laat ze uitlekken.

2

Bak de ui en champignons in het bak- en braadvet gedurende 3 minuten. Roer de overige ingrediënten erdoor en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en roer er eventueel het braadvocht van het vlees door.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!