Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Champignon-rozijnensaus

Met dit recept voor een kalium- en zoutarme champignon-rozijnensaus til je ieder vleesgerecht naar een hoger niveau. Lekker zoet en gemakkelijk te bereiden.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,80 mg fosfaat
gesneden champignons voor zoutarme champignon-rozijnensaus
20 MIN

11 ingrediënten

4 personen

  • 1 kleineui
  • 150 g(kastanje)champignons
  • 1 zoetzureaugurk
  • 10 zoetzurezilveruitjes
  • 30 grozijnen
  • 2 elvloeibaar bak- en braadvet
  • 1 eltomatenketchup
  • 125 mlcrème fraîche
  • 1 tlgemalen komijn (djinten)
  • +mespuntje nootmuskaat
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Snipper de augurk en halveer de zilveruitjes. Was de rozijnen en laat ze uitlekken.

2

Bak de ui en champignons in het bak- en braadvet gedurende 3 minuten. Roer de overige ingrediënten erdoor en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met (versgemalen) peper en roer er eventueel het braadvocht van het vlees door.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!