Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 soorten gevulde champignons
-
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
4 personen
- 8 grotechampignons of portobello’s
- 1ui
- 1 rodepeper
- 100 gramcourgette
- 100 gramrundergehakt
- 1 teentjeknoflook
- 1 eetlepelolijfolie
- 60 grammozzarella
- 4cherrytomaatjes
- +eventueel: zoutarme geraspte kaas
Werkwijze
Werkwijze champignons met tomaat en mozzarella
Verwijder het steeltje uit de champignons en hol de champignons uit.
Leg de champignons op een bakplaat.
Halveer de cherrytomaatjes en doe deze in de champignons.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes/schijfjes en leg deze over de cherrytomaatjes in de champignons.
Werkwijze champignons met pittig gehakt
Verwijder het steeltje uit de champignons en hol ze uit.
Leg de champignons op de bakplaat.
Snipper de ui en de rode peper en pers de knoflook.
Snijdt de courgette in kleine blokjes.
Fruit de ui, de rode peper en de knoflook in een scheutje olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak het in 3 minuten rul.
Voeg ook de courgette toe.
Vul de lege champignons met het gehakt en strooi er eventueel wat zoutarme kaas overheen.
Vervolg werkwijze 2 soorten champignons
Doe de bakplaat in de oven en verwarm de champignons 10 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en leg 1 champignon met pittig gehakt en 1 champignon met tomaat en mozzarella op een klein bordje.
- Bron: Foto: Harshal S. Hirve via Unsplash

Herfstrecepten
Verwarm jezelf met heerlijke gerechten vol herfstsmaken.





