Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

2 soorten gevulde champignons

-

Voedingswaarden (per portie)

15 g eiwit,0.2 g zout (80 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

460 mg kalium,155 mg fosfaat
onderkant van champignon
30 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 8 grotechampignons of portobello’s
  • 1ui
  • 1 rodepeper
  • 100 gramcourgette
  • 100 gramrundergehakt
  • 1 teentjeknoflook
  • 1 eetlepelolijfolie
  • 60 grammozzarella
  • 4cherrytomaatjes
  • +eventueel: zoutarme geraspte kaas

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Werkwijze champignons met tomaat en mozzarella

Verwijder het steeltje uit de champignons en hol de champignons uit.

3

Leg de champignons op een bakplaat.

4

Halveer de cherrytomaatjes en doe deze in de champignons.

5

Snijd de mozzarella in kleine blokjes/schijfjes en leg deze over de cherrytomaatjes in de champignons.

6

Werkwijze champignons met pittig gehakt

Verwijder het steeltje uit de champignons en hol ze uit.

7

Leg de champignons op de bakplaat.

8

Snipper de ui en de rode peper en pers de knoflook.

9

Snijdt de courgette in kleine blokjes.

10

Fruit de ui, de rode peper en de knoflook in een scheutje olijfolie.

11

Voeg het gehakt toe en bak het in 3 minuten rul.

12

Voeg ook de courgette toe.

13

Vul de lege champignons met het gehakt en strooi er eventueel wat zoutarme kaas overheen.

14

Vervolg werkwijze 2 soorten champignons

Doe de bakplaat in de oven en verwarm de champignons 10 minuten.

15

Haal de bakplaat uit de oven en leg 1 champignon met pittig gehakt en 1 champignon met tomaat en mozzarella op een klein bordje.

  • Bron: Foto: Harshal S. Hirve via Unsplash
Salade

Herfstrecepten

Verwarm jezelf met heerlijke gerechten vol herfstsmaken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!