Verwarm de oven op 180 °C.
Kalfsfricandeau gegratineerd met champignon-kruidenragout
Met deze kalfsfricandeau zet je echt iets moois op tafel met de feestdagen.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

17 ingrediënten
8 personen
- 800 gkalfsfricandeau
- 100 gboter of vloeibaar bak- en braadvet
- 200 mlzoutarme bouillon
- 1 eetlepelbloem
- 2sjalotten
- 250 gchampignons
- 10shiitake
- 50 gboter
- 50 gbloem
- 100 mlkoksroom of kookroom
- 50 ggekookte ham in stukjes
- 100 gbroodkruim
- 100 ggeraspte (belegen) kaas met minder zout
- +peper
- +¼ bosje basilicum
- +¼ bosje bieslook
- +¼ bosje kervel
Werkwijze
Peper de fricandeau.
Verhit de boter en braad de fricandeau rondom bruin.
Laat het vlees in de oven in 35 tot 40 minuten gaar worden.
Bedruip het vlees van tijd tot tijd.
Pel en snipper de uien en snij de paddenstoelen licht.
Roer de bloem erdoor en verdun de roux al roerende met de kookroom.
Laat de saus zachtjes garen en breng deze op smaak met peper.
Is de saus te dik, verdun hem dan met wat zoutarme bouillon
Meng de hamstukjes erdoor.
Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.
Snij het gebraden vlees in 8 plakken en spuit steeds een beetje ragout tussen twee plakken.
Bedek ook de bovenste plak met ragout en strijk deze glad.
Bestrooi het vlees met broodkruim en geraspte kaas en laat het laagje in de oven knapperig worden.
Roer 1 eetlepel bloem door de braadresten en blus af met 200 ml zouarme bouillon.
Laat de saus iets inkoken.

