Verwarm de oven op 180 °C.
Kalfsfricandeau gegratineerd met champignon-kruidenragout
Voedingswaarden (per portie)
30 g eiwitNierinformatie (per portie)
550 mg kalium
17 ingrediënten
2 personen
- 1600 g kalfsfricandeaus
- 2 peper
- 200 g boter of vloeibaar bak- en braadvets
- 400 ml zoutarme bouillon s
- 2 eetlepel bloem
- 2 2 sjalotten
- 500 g champignons
- 2 10 shiitake
- 2 ¼ bosje basilicum
- 2 ¼ bosje bieslook
- 2 ¼ bosje kervel
- 100 g boters
- 100 g bloems
- 200 ml koksroom of kookrooms
- 100 g gekookte ham in stukjes
- 200 g broodkruims
- 200 g geraspte (belegen) kaas met minder zouts
Werkwijze
Peper de fricandeau.
Verhit de boter en braad de fricandeau rondom bruin.
Laat het vlees in de oven in 35 tot 40 minuten gaar worden.
Bedruip het vlees van tijd tot tijd.
Pel en snipper de uien en snij de paddenstoelen licht.
Roer de bloem erdoor en verdun de roux al roerende met de kookroom.
Laat de saus zachtjes garen en breng deze op smaak met peper.
Is de saus te dik, verdun hem dan met wat zoutarme bouillon
Meng de hamstukjes erdoor.
Verhoog de oventemperatuur tot 200 °C.
Snij het gebraden vlees in 8 plakken en spuit steeds een beetje ragout tussen twee plakken.
Bedek ook de bovenste plak met ragout en strijk deze glad.
Bestrooi het vlees met broodkruim en geraspte kaas en laat het laagje in de oven knapperig worden.
Roer 1 eetlepel bloem door de braadresten en blus af met 200 ml zouarme bouillon.
Laat de saus iets inkoken.